Societat 16/02/2022

Mor Gabriel Riera, el darrer supervivent dels camps de concentració a Mallorca

ARA Balears
1 min
Gabriel Riera

Aquest dilluns ha mort a 102 anys Gabriel Riera, el darrer supervivent dels camps de concentració a Mallorca i un dels fundadors de Memòria de Mallorca. L'entitat, a través d'una piulada al seu compte de Twitter, ha lamentat la mort del que per a ells és un dels grans testimonis de la repressió franquista a l'illa i han remarcat que tot i la seva pèrdua continuaran fent feina per mantenir viu el que va passar.

Gabriel Riera Sorell va néixer el 1919 a Sant Joan i durant la seva vida va formar part de diferents col·lectius com  les Joventuts Socialistes Unificades o Memòria de Mallorca i participà en la constitució de la primera associació de veïns de Son Cladera. El 1991 publicà en l’editorial El Tall Cròniques d’un presoner mallorquí als camps de concentració (1936-1942).

Mercedes Garrido i Llorenç Carrió també han lamentat la mort del mallorquí a través de les xarxes socials. La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat l'ha recordat com un testimoni inigualable d’una de les èpoques més grises que hem viscut i ha remarcat la seva lluita incansable.

Per la seva banda, el regidor d'Educació i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma ha recordat la feina feta per Riera en la memòria del que es visqué durant el franquisme a les Illes Balears i l'ha titllat també de "lluitador antifranquista".

stats