Xarxes socials
Societat 03/01/2023

Mor Elena Huelva, la jove que va narrar a les xarxes la seva lluita contra el càncer

La jove sevillana s'havia fet famosa per la lluita contra el sarcoma d'Ewing, malaltia que li van diagnosticar als 16 anys

2 min
Elena Huelva en una fotografia convertida aquestes festes per ella mateixa a els seves xarxes

BarcelonaLa jove sevillana Elena Huelva ha mort després d'una llarga lluita contra el sarcoma d'Ewing, un tipus rar de càncer que patia des de feia anys i que l'havia convertit en una coneguda activista a les xarxes a favor de la investigació contra el càncer. Després de quatre anys lluitant contra la malaltia, un procés que ella s'ha encarregat de narrar a les xarxes socials, ha mort. La proximitat a ella i a la seva causa que li havien mostrat molts famosos havia convertit Huelva en una persona molt coneguda arreu d'Espanya. El seu trist desenllaç ha estat un dels temes més comentats a les xarxes socials.

Convertida en tot un exemple a seguir per a molts per com havia afrontat la seva malaltia, la jove ha perdut la vida amb només vint anys. Huelva havia estat lluitant contra el sarcoma des que l'hi van diagnosticar, amb només 16 anys. Durant aquests anys, la sevillana havia utilitzat la seva veu per compartir el seu dia a dia i per intentar normalitzar la situació de les persones malaltes; també per donar a conèixer les teràpies que li estaven aplicant.

Sara Carbonero, Manuel Carrasco i Ana Obregón –el fill de la qual va morir també molt jove d'aquesta malaltia– han mostrat en públic el seu suport a Huelva en diverses ocasions i han fet difusió dels seus missatges. Tant va ser així que la seva fama va anar creixent fins al punt de convertir-se en una presència habitual en esdeveniments i estrenes amb famosos convidats.

Elena Huelva va aprofitar la seva notorietat per publicar un llibre titulat Mis ganas ganan, en què parlava de com s'ho feia per mantenir-se ferma en la seva lluita contra la malaltia. Aquest desembre la seva salut va empitjorar notablement, cosa que ella no va dissimular a les xarxes. La notícia de la seva mort s'ha confirmat aquesta mateixa tarda.

stats