Mitjans de comunicació
Societat 18/02/2023

Mor als 60 anys el periodista d''El País' Pere Ríos

Dedicat a la informació de tribunals i més tard de política, va escriure un llibre sobre Pujol i el cas Banca Catalana

ARA
2 min
El periodista de 'El País' Pere Ríos.

BarcelonaEl periodista Pere Ríos, que durant anys es va encarregar de la informació de tribunals al diari El País a Barcelona, ha mort aquest dissabte als 60 anys, després de no superar el càncer que patia, segons han indicat a Efe fonts pròximes a la família. Nascut a Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) el 1962, comptava amb més de quaranta anys d'experiència en revistes locals i diversos diaris barcelonins a l'àrea de societat. Des de mitjans dels anys noranta treballava al diari El País, on a part de la informació judicial també va cobrir, posteriorment, la informació política.

Pare de dos fills, la seva carrera professional la va iniciar exercint el periodisme de proximitat a la comarca del Baix Llobregat i a l'Hospitalet de Llobregat. El director de l'edició catalana d'El País, Miquel Noguer, ha assenyalat que avui ha mort "qui per a nosaltres va ser un exemple de mestratge del periodisme, algú que destacava pel seu rigor i tenacitat". Al seu entendre, "només amb el seu afany es poden aconseguir les grans històries que ell va aconseguir". "Ens falten molts més Pere Ríos a totes les redaccions", ha conclòs.

El periodista també era autor del llibre Banca Catalana: caso abierto (Editorial Península), de l'any 2015, on revisava el cas arran de la confessió que havia fet l'expresident Jordi Pujol que tenia diners a Andorra. Ríos sostenia que l'expresident era "un grandíssim impostor" que s'hauria enriquit amb el desviament de fons de l'entitat que havia fet fallida, en el que va poder ser origen de la fortuna oculta de la família. Ríos és un dels testimonis que apareix en el documental de David Trueba La sagrada família, sobre la família Pujol.

Mostres de condol

La presidenta del Congrés de Diputats, Meritxell Batet, ha expressat el seu condol per la mort de Ríos, "a qui tenia molta estima". "El periodisme perd un referent i una persona excepcional", ha assegurat a les xarxes. També el ministre de Cultura, Miquel Iceta, i el primer secretari del PSC, Salvador Illa, han lamentat la seva pèrdua. "El trobarem a faltar", ha dit Iceta. Companys i amics de la redacció d'El País també han expressat la seva tristesa i han destacat que, a part de la seva vàlua professional, era un "company extraordinari".

stats