Contaminació
Societat 15/07/2022

La mobilitat marítima provoca el 15% de la contaminació de Palma

L'APB assegura que els nivells de pol·lució estan per sota dels que estableix la legislació vigent

ARA Balears
1 min
Creuers atracats al Port de Palma

PalmaEl 15% de la contaminació de l'aire de Palma és conseqüència de la mobilitat marítima, segons el darrer estudi de l'Autoritat Portuària de les Illes Balears (APB). Durant la jornada 'La qualitat de l'aire, una prioritat per als nostres ports', l'entitat ha explicat que la contaminació que provoquen aquestes embarcacions és una de les seves grans preocupacions i han explicat que estan treballant per reduir-la al màxim, com ja han fet els darrers anys.

En aquest sentit, han assegurat que els resultats de contaminació estan per sota dels nivells que estableix la legislació vigent i han remarcat la importància de disposar de prou recursos econòmics i humans per assegurar que els processos de mesurament i control de la qualitat de l'aire siguin rigorosos i exactes, a fi de poder obtenir dades objectives, fiables i serioses sobre les quals retre comptes i poder prendre decisions estratègiques.

El president de l'APB, Francesc Antich, ha destacat les grans qüestions que preocupen l'organisme públic en matèria mediambiental, com ara “la lluita contra el canvi climàtic i la contaminació, i la defensa de la biodiversitat i dels recursos naturals”.

Durant la jornada, Manuel Vellón, responsable del sistema de monitorització de la qualitat de l'aire de l'APB, ha confirmat que els principals contaminants estudiats són el diòxid de sofre, òxids de nitrogen i el material particulat. 

A més, han anunciat que continuen impulsant diverses mesures per reduir aquesta contaminació, entre les quals han destacat que a partir d'ara els ferris es connectaran a la xarxa elèctrica terrestre per utilitzar-los mentre estiguin amarrats a port amb l'objectiu de reduir l'emissió de gasos i renou durant l'espera i les operacions de desembarcament i embarcament.

stats