Societat 26/04/2022

Mir assegura que la prohibició de la caça de tórtores i guatlles a Eivissa "és temporal"

El conseller ha remarcat que són dues espècies que presenten un declivi "molt important" a la Unió Europea

ARA Balears
1 min
El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, en un ple del Parlament.

PalmaEl conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha assegurat aquest dimarts en declaracions als mitjans que la prohibició de la caça de tórtores i guatlles als illots de Ponent d'Eivissa "és temporal", segons recull Europa Press.

Així ho ha manifestat després que més de 30 persones hagin demanat davant el Parlament la paralització del Pla de Gestió Xarxa Natura 2000 a Eivissa. "El Govern no prohibeix la caça ni a Eivissa ni a les Balears, sinó que el Pla de Gestió que afecta els illots de Ponent prohibeix temporalment la caça de dues espècies, la tórtora i la guatlla", ha explicat Mir.

"Declivi molt important"

El conseller ha aclarit, a més, que "aquestes són mesures que segueixen una estratègia de la Unió Europea (UE), recollides pels estats membres". I és que, ha apuntat, "tant la tórtora com la guatlla són espècies que presenten un declivi molt important de les seves poblacions a la UE, la qual cosa obliga a prendre mesures de contenció, perquè en cas contrari podrien entrar en el llistat d'espècies amenaçades i en perill d'extinció".

Mir ha continuat dient que "es tracta d'una mesura molt concreta i localitzada sobre un vedat de caça d'un pla de gestió, que es va començar a articular en processos de participació, en els quals van participar representants d'associacions de caça, l'Ajuntament de Sant Antoni, l'Ajuntament de Sant Josep i el Consell d'Eivissa".

"Ara, el Govern recollirà totes les al·legacions que han entrat per al Pla de Gestió, n'avaluarà el contingut i determinarà les que es poden tenir en compte", ha conclòs Mir, qui ha subratllat que "és un procediment totalment normal i normalitzat".

stats