Reconeixement
Societat 23/12/2023

Miquel Ramis Bordoy, el darrer moliner de Mallorca, guanya el premi Artesania del Consell

El guardó, dotat amb 7.000 euros, reconeix la tasca de restauració d'un molí

ARA Balears
2 min
L'entrega dels Premis Artesania ha tingut lloc aquest dissabte

PalmaEl darrer moliner de Mallorca, Miquel Ramis Bordoy, ha guanyat el premi Artesania 2023 del Consell de Mallorca, un guardó dotat amb 7.000 euros, per a una "excel·lent i sostenible restauració d'un molí". Segons ha explicat la institució insular i ha recollit Europa Press, aquest dissabte ha tingut lloc l'entrega dels premis, que reconeixen els artesans de l'illa amb un total de 35.000 euros. Aquesta desena edició ha estat la més participativa de tota la història dels premis, amb un total de 90 candidatures.

El molí restaurat per Miquel Ramis Bordoy

Així ho ha destacat la vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, que ha assenyalat que aquest èxit "demostra que l'artesania és més viva que mai". En aquest sentit, el president del Consell, Llorenç Galmés, ha remarcat que el passat i les tradicions són presents en el futur de Mallorca. "Amb l'artesania, amb les vostres mans, sou capaços de conservar tota la història que ens representa", ha expressat.

Pel que fa al Premi Tradició Artesana, valorat en 5.000 euros, ha estat entregat al mestre xarxer de Palma Jaume Amengual Serapio, amb l'obra Xarxa de Botaló. El jurat ha destacat que Amengual és la continuació de tota una tradició familiar, ja que és la setena generació d'una família de xarxers.

D'altra banda, el Premi Disseny i Innovació, també valorat en 5.000 euros, ha estat per Roberto Parparcone, amb l'obra Sa Garreta. Finalment, el Premi Gastronomia Artesana i el Premi Moda de Mallorca, valorats en 4.000 euros cada un, han estat per José Trias Planas, amb el producte titulat 'Coca de torró variant mallorquina', i per Joana Maria Borràs, amb l'obra Camia Mallorca.

Així mateix, a bada de les sis categories premiades aquesta jornada, el jurat ha volgut fer un reconeixement especial a tres participants, malgrat que no hagin guanyat en la seva categoria. Aquests han estat el ganiveter de Santa Eugènia Xavier Verd Vidal, amb l'obra Trinxet; la tintorera de Palma Tatiana Carmen Sarasa, amb l'obra Coixí de sa muntanyeta, i el joier de Campos Damià Mulet Vanrell, amb l'obra Canyís amb Albercocs. Cada un d'aquests premis accèssits està valorat en 1.000 euros.

stats