Societat 26/05/2020

Miquel Montoro explica com fer planters en un vídeo del Govern dirigit als alumnes de Primària

Es tracta d'una iniciativa adreçada als estudiants que havien de participar en les activitats de promoció agroalimentària de la Conselleria d'Agricultura

Ara Balears
2 min

PalmaEl youtuber mallorquí Miquel Montoro explica en un vídeo de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació com fer planters de tomàtiga de ramellet i pebre blanc. La iniciativa està dirigida als alumnes de Primària de les Balears que havien de participar en les activitats de promoció agroalimentària que fa l'equip tècnic dels Serveis de Millora Agrària i Pesquera de les Illes Balears (Semilla), segons ha informat el Govern en un comunicat.

La crisi del covid-19 ha interromput el curs escolar i aquesta és "una manera de donar continuïtat a les activitats que els alumnes feien habitualment per conèixer els productes i els productors de les Balears", segons ha explicat la directora general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Paula Valero, encarregada de coordinar la promoció agroalimentària.

El vídeo dura 12 minuts i Montoro hi ensenya a fer planters de productes locals, com la tomàtiga de ramellet i el pebre blanc, amb elements bàsics que trobam a casa i a l'abast dels infants. Amb la seva habitual manera d'ensenyar, el youtuber contribueix que els infants puguin continuar aprenent des de casa.

El vídeo vol mostrar on es troben habitualment les llavors de les fruites i hortalisses que es consumeixen perquè els alumnes reflexionin sobre com creixen aquests productes que habitualment compren als mercats i supermercats.

D'altra banda, la Conselleria també ha enviat un altre vídeo als alumnes que explica per què cal comprar productes locals, i que ja està disponible a YouTube. La independència alimentària, la reducció d'emissions contaminants i la qualitat dels productes són alguns dels motius que s'hi destaquen. A més, la tècnica de Promoció Agroalimentària, Marian Miró, hi aprofundeix.

stats