Societat 28/09/2020

Miquel Mir apunta que la zona cremada de l'Albufera té "una capacitat de regeneració important"

El conseller de Medi Ambient i Territori ha declarat que "tot apunta a una intervenció humana"

Ara Balears
2 min
El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director de l'IBANAT, Joan Ramon Villalonga al punt de control

PalmaEl conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha confirmat aquest diumenge a IB3 Televisió que la superfície afectada per l'incendi que crema des de divendrees el Parc Natural de l'Albufera s'estima que és de 438 hectàrees i que "un 90% s'ha registrat dins espai natural protegit". A partir de dilluns, ha explicat, s'hi faran "tasques de reconeixement més acurades per conèixer els efectes ecològics de l'incendi".

Tot i que ha "tingut un impacte negatiu", ha recordat que la zona més afectada és "bàsicament de canyet, un hàbitat amb una capacitat de regeneració important". També estan pendents de conèixer "els efectes que ha tingut sobre les comunitats faunístiques", que també se n'han vist afectades. En aquest sentit, en una entrevista en el programa Al Dia d'IB3 Ràdio, ha assegurat que "hi ha espècies lligades a aquest espai i ara hem de veure com evoluciona i es regenera per veure com i quan tornaran les aus".

El conseller ha mantingut "prudència" i "cautela" davant la casuística del foc, però ha dit que "tot apunta a una intervenció humana", tot i que encara no es pot dir si ha estat "una negligència o que s'ha iniciat de forma intencionada". Mir ha destacat que a l'Albufera hi ha hagut molts incendis i que "és una zona castigada".

Mir ha apuntat que "afortunadament cap de les infraestructures del Parc Natural s'han vist afectades" pel foc, malgrat que sí que s'hi han hagut de "lamentar afectacions a tres habitatges que han quedat malmesos". Si bé "hi va haver una aproximació que va preocupar en acostar-se al centre d'interpretació de l'Albufera, finalment no hi va arribar". Per tant, ha conclòs, "podem dir que la zona afectada es limita a zona de canyet".

stats