Societat 20/10/2020

Mir demana que la regulació de controls de bioseguretat als territoris insulars s'inclogui a l'Estratègia europea

El conseller de Medi Ambient i Territori ha fet la proposta al Consell Consultiu de Política Mediambiental per a Assumptes Comunitaris

Ara Balears
1 min
El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, durant la reunió del Consell consultiu de política mediambiental.

PalmaEl conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha reclamat aquest dilluns a la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, que insti la Comissió Europea a incloure mesures específiques de control de bioseguretat als territoris insulars en la futura Estratègia europea de Biodiversitat 2030, segons han explicat en un comunicat.

Mir ha participat en la reunió del Consell Consultiu de Política Mediambiental per a Assumptes Comunitaris, on s'ha aprovat la posició comuna de les comunitats autònomes davant el proper Consell europeu de Medi Ambient, que es farà aquest pròxim divendres. Aquest document recull que les comunitats autònomes "acullen molt positivament" i comparteixen els objectius de la Comunicació de la Comissió Europea, que es va publicar el mes de maig.

Tot i aquest acord, les comunitats han lamentat que "la redacció de les conclusions, així com el llenguatge utilitzat, haurien d’haver integrat millor el paper de les regions, la seva contribució i responsabilitats, amb els objectius mediambientals". En aquest sentit, Mir ha reclamat a l’Estat "una major sensibilitat cap a les particularitats insulars en matèria de bioseguretat".

El conseller ha subratllat que un dels objectius que el Consell Europeu va marcar com a prioritaris en la futura Estratègia 2030 és, precisament, un major esforç en l’acció contra espècies exòtiques invasores. Per això, lamenta que "si l’Estratègia no introdueix el factor regional o, en el nostre cas, insular, es perdrà una oportunitat d’or perquè, justament, la principal via d’entrada d’espècies invasores a les Illes Balears és l’estatal".

stats