Societat 22/07/2020

Minut de silenci de les institucions per condemnar l'assassinat masclista de Palma

Les tres institucions han convocat actes sense la presència dels ciutadans per la covid-19

Maria Llull
2 min
El Govern i els representants dels grups parlamentaris i es cossos de seguretat s'han concetrat davant del Consolat de Mar

PalmaEl Govern, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma han fet un minut de silenci aquest dimecres per condemnar l'assassinat masclista de Lillemor Christina Sundberg, el primer del 2020 a les Balears. La dona, de 52 anys, va morir dimarts a Son Espases després de rebre una pallissa brutal per part del seu home el passat 13 de juliol a Palma. Les tres institucions han convocat actes sense presència dels ciutadans a causa del coronavirus.

La presidenta de l'Executiu, Francina Armengol, ha manifestat la seva "condemna més absoluta a aquest nou assassinat de violència masclista". Els membres del Govern han estat acompanyats a la porta del Consolat de Mar per representants dels partits polítics i dels cossos de seguretat.

Armengol ha carregat contra que "es maltracti i assassini dones simplement pel fet de ser dones". La presidenta ha recordat que la violència és "un problema social" i que a les Balears ja han assassinat 37 dones des que hi ha xifres. "Faig una crida a la ciutadania perquè siguem capaços de denunciar, perquè aquest no és un problema individual, sinó col·lectiu", ha afegit.

Per la seva banda, el president del PP balear, Biel Company, ha demanat que les forces polítiques no deixin de treballar fins a "erradicar la violència masclista". La diputada de Ciutadans, Patricia Guasp, ha expressat la "màxima repulsa per aquesta aberració" i ha clamat per "posar fi a aquesta xacra estructural".

El diputat de MÉS per Mallorca, Joan Mas Collet, ha subratllat que "cada vegada que hi ha un crim masclista, la democràcia perd qualitat". "Cal transformar la societat i coeducar els fills en igualtat. La lluita feminista no pot aturar fins que deixi d'haver-hi maltractament", ha afegit.

El batle de Palma, José Hila, i la delegada del govern, Aina Calvo, s'han concentrat a la plaça de Cort, juntament amb altres representants municipals. Calvo ha subratllat que es tracta d'una "mort totalment injusta" que demostra que no es pot "abaixar la guàrdia". D'altra banda, Hila ha destacat que "cal treballar perquè la igualtat sigui real i no hi hagi homes que es creguin en possessió de cap dona".

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha fet el minut de silenci a les portes de la institució insular, juntament amb altres consellers i funcionaris. El Consell ha informat que ha ofert assessorament jurídic i suport social a la família de la dona assassinada.

stats