Societat 27/05/2020

Les institucions balears fan un minut de silenci en memòria de les víctimes del coronavirus

La delegada del govern espanyol a les Illes adverteix que "la responsabilitat ja no és de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, sinó de tots nosaltres"

Ara Balears
2 min
Minut de silenci davant el Consolat de Mar.

PalmaMembres del Govern, de l'executiu espanyol i dels consells insulars han fet aquest dimecres a les 12 h un minut de silenci en memòria de les víctimes del coronavirus al Consolat de Mar. Hi han assistit, entre d'altres, la presidenta de l'Executiu autonòmic, Francina Armengol; la delegada del govern espanyol a les Illes, Aina Calvo; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el batle de Palma, José Hila. També hi han estat presents membres dels cossos policials.

Amb motiu de l'acte, la delegada del govern espanyol ha advertit que ara "la responsabilitat no és de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, sinó de tots i cadascun de nosaltres", en referència a les mesures de seguretat per evitar l'expansió de la pandèmia. Així, Calvo ha convidat a la "prudència" perquè "amb sort tornem a la normalitat absoluta i ho facem bé i tots i totes".

Quant a la petició del Govern balear de passar a la fase 3 el proper dilluns, la delegada ha assegurat que no li consta "cap novetat" i que, en qualsevol cas, aquesta comunicació la faria l'òrgan competent, que és l'Executiu autonòmic. Tot i això, Calvo ha recordat que "les morts ens han de servir per mantenir-nos en guàrdia i alerta per complir les mesures".

En aquest sentit, la membre del govern espanyol ha volgut destacar que el minut de silenci també suposa "un homenatge en particular a les persones grans, un col·lectiu que s'ha vist especialment colpejat per la pandèmia". Per això, ha assenyalat que cal respectar les franges horàries destinades al passeig per a aquestes persones. Aquest dijous comença el període de deu dies de dol oficial a tot l'Estat declarat pel govern espanyol per les víctimes del covid-19.

stats