Societat 16/09/2021

La ministra de Justícia diu que el Govern haurà d'analitzar la sentència del TSJIB que tomba la zonificació de Palma

Pilar Llop ha visitat aquest dijous els jutjats d'Eivissa i ha assegurat que l'ampliació està en fase avançada

ARA Balears
2 min
La ministra de Justícia, Pilar Llop, aquest dijous a Eivissa.

PalmaLa ministra de Justícia, Pilar Llop, ha assenyalat aquest dijous que el Govern haurà d'analitzar l'impacte de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB), que estima el recurs d'Habtur en contra de la zonificació del lloguer turístic de Palma i, en conseqüència, permet aquesta activitat als habitatges plurifamiliars. Ara bé, Llop ha advertit en la seva visita a Eivissa que ha de respectar les decisions judicials a causa de la seva posició política.

La ministra ha explicat en declaracions davant els mitjans i després de visitar els jutjats d'Eivissa que s'ha reunit amb el president del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), Carlos Gómez, per tractar –entre altres qüestions– l'ampliació dels jutjats d'Eivissa, la qual està en fase avançada. En aquest sentit, ha afegit que el disseny d'ampliació està en fase d'estudi i que podria ser una realitat el 2023.

Amb això, es podria aconseguir una concentració de seus judicials i evitar les disfuncions que provoca la dispersió judicial. "Allò ideal és tendir sempre a la concentració de seus", ha declarat Llop. Pel que fa a l'incendi que va afectar els antics jutjats d'Eivissa, la ministra ha assegurat que ja s'han aprovat reforços per als quatre jutjats d'Instrucció, els quals treballaran en matèria de registres i incoació de procediments.

Ampliació dels jutjats de Mallorca

Quant a Mallorca, la membre de l'executiu estatal ha avançat que ja s'està estudiant la viabilitat d'adquirir uns terrenys a Palma per garantir que la ciutadania tingui allà els "millors recursos judicials". Amb tot, la ministra ha agraït l'"esforç i sacrifici personal" que els treballadors de Justícia de Balears varen fer durant la pandèmia.

Finalment, en relació amb l'equiparació salarial dels funcionaris de Justícia amb les Canàries, Llop ha recordat que han arribat a un preacord amb els sindicats i que s'està analitzant com treure'l endavant, després de 13 anys sense apujar el sou a aquests professionals.

stats