Mobilitat
Societat 16/06/2023

El Ministeri de Transports estableix els serveis mínims per a la vaga de pilots d'Air Europa

Aquests s'activaran des del 19 de juny fins al 2 de juliol

ARA Balears
1 min
Un avió d'Air Europa.

PalmaEl Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha comunicat a Air Europa, Aena i al Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla) els serveis mínims que corresponen a la vaga de pilots d'Air Europa i que s'activaran el 19 de juny, a les 00 h, fins a les 00 h del 2 de juliol.

Segons ha explicat el Ministeri en una nota de premsa, aquests serveis essencials tenen per objectiu comptabilitzar l'interès general dels ciutadans, i concretament les seves necessitats de mobilitat.

D'altra banda, en els vols dedicats a tasques d'emergència, com ara vols ambulància o antiincendis, entre d'altres, se'ls estableix una protecció del 100%. El criteri de la imposició de serveis mínims en aquests casos es basa a establir un percentatge de vols que s'han de reservar del total de vols programats, a cada un dels aeroports afectats. En aquest sentit, la resolució només té percentatges i no estableix vols concrets ni es dirigeix tampoc als treballadors que hagin de volar, sinó a l'empresa.

Pel que fa a la determinació dels percentatges de vols a protegir, es calculen utilitzant, juntament amb el percentatge de passatgers a reubicar, el factor d'ocupació dels vols de la companyia particularitzats per a cada període en què està convocada la vaga.

stats