Societat 28/06/2019

Milers de persones reclamen a Palma una societat sense discriminació cap a la diversitat sexual o de gènere

Ben Amics: "Tot el que tenim ara el col·lectiu LGTBI és gràcies a la gent que fa 50 anys que lluita"

M. Fuster
1 min
Milers de persones reclamen a Palma una societat sense discriminació cap a la diversitat sexual o de gènere

PalmaEl dia de l'orgull LGTBI ha tornat a fer sortit al carrer milers d'homes i dones de totes les edats. Segons Ben Amics s'han mobilitzat prop de 3.000 persones a Palma, per reivindicar els drets del col·lectiu i per visibilitzar totes les opcions que no s'identifiquen amb el sistema heteropatriarcal.

Cartells que deien "La fase va ser l'hetero", crits que reividicaven altres tipus de família o en contra de Vox, propostes d'identitat queers, qüestionament del binarisme home/dona i molt més en un ambient festiu i lúdic amenitzat per la batucada dels Tambors per la Pau.

A la capçalera de la manifestació els protagonistes han estat la gent gran que va viure l'època més repressiva i estigmatitzant. 'Gent gran sense armaris: història, lluita i memòria' és el lema d'enguany. "Tot el que tenim ara el col·lectiu LGTBI és gràcies a la gent que fa 50 anys que lluita", ha assenyalat el president de Ben Amics Victor Robles, qui també ha remarcat que "nosaltres lluitant contra actituds, però ells i elles varen lluitar contra les lleis"

El recorregut era el mateix que l'any passat. La marxa ha sortit de l'esplanada d'Es Baluard ha passat pel passeig de Mallorca, l'avinguda de Jaume III i ha finalitzat a la plaça de Cort. En aquest darrer indret s'ha projectat un vídeo d'homenatge a tota la gent gran que ha lluitat pels drets LGTBI, entre els quals hi havia Yvonne Moll, Manel Domenech i Marisa Ardila, que acaba reivindicant una llei estatal pels drets del col·lectiu.

stats