Canàries diu prou
Societat 20/04/2024

Milers de persones clamen posar límits al turisme de masses a l'arxipèlag: "Canàries té un límit"

Entre les reivindicacions, els manifestants reclamen una ecotaxa i limitar el turisme de masses

ARA Balears
1 min
Milers de persones han sortit al carrer aquest dissabte a les Canàries

PalmaMilers de persones han sortit als carrers aquest dissabte a les Canàries per protestar contra el model turístic d'excés. Una gran multitud de persones han tenyit els carrers de l'arxipèlag de color groc aquest 20 d'abril amb el lema 'Canàries s'esgota'. Entre les reivindicacions, els manifestants reclamen una ecotaxa i limitar el turisme de masses, ja que apunten que "les illes no viuen del turisme, el turisme viu d'elles''.

Les primeres xifres aportades per la Policia Nacional apunten que la manifestació de Tenerife ha tingut una participació de més de 32.000 persones. No obstant això, les autoritats apunten que a aquesta hora s'hi continua sumant gent.

A Tenerife, la quantitat de gent que s'ha desplaçat a la capital per exigir la fi del creixement descontrolat ha endarrerit l'inici de la marxa, prevista a les 12.00 hores. El seguiment de la manifestació a Gran Canària també ha estat massiu, amb xifres que superen les 14.000 persones, segons la Delegació del govern espanyol. A Lanzarote, la mobilització ha inundat la capital amb prop de 10.000 persones, segons les dades de la Delegació del govern espanyol. A El Hierro s'han concentrat un centenar de veïns. Segons han informat des de la Delegació del govern espanyol a les Canàries, Fuerteventura ha estat la quarta illa amb més participació, amb prop de 2.800 assistents. A La Gomera hi ha hagut 300 persones a la manifestació.

stats