Miguel Bosé “Viurem un segon judici de Nuremberg tan espectacular que es cagaran”

À.G.
2 min
Miguel Bosé “Viurem un segon judici de Nuremberg tan espectacular que es cagaran”

BarcelonaLa segona part de l’entrevista de Jordi Évole a Miguel Bosé arribava preescalfada: se sabia que el negacionisme del cantant i actor acapararia la conversa i el periodista havia posat la bena abans de la ferida, justificant la decisió de donar-li veu. Només al final Bosé va admetre que no podia discutir amb un científic, perquè ell no era “un professional”, però en els cinquanta minuts anteriors va deixar anar un reguitzell de perles que van il·lustrar el posicionament arquetípic negacionista.

“Cauran tots l’un rere l’altre: polítics, metges, farmacèutics i el braç armat, que són els mitjans”, va arribar a assegurar Bosé. “Molts no podran sortir al carrer tranquils. Viurem un segon judici de Nuremberg tan espectacular que es cagaran”.

Évole va confrontar-lo amb imatges antigues, de quan l’artista s’havia implicat en les gales contra la sida i havia demanat fons per investigar les vacunes. “Si avui tingués la informació que tinc, i que no tenia aleshores, estaria actiu per a una cura contra la sida. Però les vacunes no són les solucions. Vull venjança, però no crec en la vacuna”. Bosé va renegar també del suport que va prestar, durant molts anys, al PSOE. Segons va explicar, a les últimes eleccions va votar en blanc.

La conversa va tenir moments de tensió. En un moment en què Évole li va preguntar si no li incomodava que els seus postulats estiguessin més a prop de Trump o Bolsonaro, Bosé va respondre, cridant tant com la seva malmesa veu li permetia: “Si a mi el que em molesta és el sistema sencer. SENCER. SEN-CER! Republicans, demòcrates, esquerres, dretes, centres i la mare que els va parir a tots”.

Évole el va burxar també posant-li un tema de Los Planetas en què es canta: “Voy a convertirme en un negacionista, en un seguidor de Miguel Bosé ”. L’al·ludit va dir que no li importava. “És que en soc, de negacionista. Ho porto amb el cap ben alt”. I quan li va preguntar sobre els atacs que va rebre, va deixar anar: “Va ser un bullying en el qual no hi va haver diàleg, debat o propostes. Només, des del moment zero, insults i denigracions. Els trols són mercenaris assalariats que avui van contra mi i demà contra tu. I després hi ha els covards sense cara que s’hi afegeixen com hienes que mosseguen el cul al lleó per treure-li la carronya”.

stats