Societat 17/04/2021

Mig centenar de persones es concentren a Palma per defensar el sistema públic de pensions

"Aquest tema no ha de preocupar únicament els jubilats", manifesten els portaveus de la coordinadora balear que reivindica la protecció d'aquesta estructura de repartiment de doblers

1 min
Una cinquantena de persones es concentren a Palma per defensar el sistema públic de pensions.

PalmaMig centenar de persones s'han concentrat aquest dissabte a la plaça d'Espanya de Palma en defensa del sistema públic de pensions, en un acte simultani que també s'ha fet a Ciutadella i Eivissa, i en l'àmbit estatal. La Coordinadora balear per la defensa de les pensions públiques ha convocat les concentracions a les tres illes. Les reivindicacions són tenir garantides pensions mínimes iguals al salari mínim interprofessional i que aquest representi el 60% del salari mitjà, que no es privatitzin els plans de pensions i la derogació de les reformes laborals de 2010 i 2012 i les de les pensions de 2011 i 2013.

Pep Juárez i Maribel Alcázar, els portaveus de la Coordinadora balear per la defensa de les pensions públiques, han recordat que aquest no és un tema "que ha de preocupar únicament els jubilats". Al contrari: "Els joves d'ara són els que quedaran sense pensió pública si no es fa res amb les recomanacions del Pacte de Toledo. No tindran una pensió digna, tenen el futur compromès. A més, volem que la pensió mínima sigui de 1.084 euros, que és el 60% del salari mínim interprofessional a l'estat espanyol".

Alcázar ha remarcat que "la pensió no és un regal de l'Estat, ni un subsidi". Ben al contrari: "És l'estalvi d'una part del salari de la vida laboral d'una persona treballadora. Aquests diners se'n van a una caixa comuna i solidària que permet redistribuir riquesa al conjunt de treballadors", ha explicat. Aquest sistema, considera, "és millorable, però no substituïble", "encara menys per fer que siguin les empreses financeres i els fons especulatius els que gestionin aquests doblers", ha concretat.

stats