Societat 18/08/2020

Mor el primer metge amb covid-19 a les Illes Balears

El facultatiu era nedador i no tenia cap patologia prèvia

T. Riera
2 min
Sanitaris de Son Espases que tracten el Covid-19

PalmaBernd Kablitz, un metge de 59 anys i de nacionalitat germànica, que treballava a les Illes des de feia 10 anys, ha mort aquest dimarts per insuficiència respiratòria després d'haver donat positiu en covid-19. Segons fonts del Sindicat de Metges de les Illes Balears, es tracta del primer metge que mor amb el virus a l'Arxipèlag, el 62è a tot Espanya.

El facultatiu treballava a la Clinica Rotger des de feia 10 anys i actualment compaginava aquest lloc a l'hospital amb una consulta privada. També treballava puntualment a l'Hospital de Llevant. Era nedador i no tenia patologies prèvies. A finals de la setmana passada va començar a tenir febre i tos, i diumenge li realitzaren la prova PCR al seu domicili de Manacor, la qual donà positiu. Bernd Kablitz ha mort al seu domicili, on rebia l'atenció del Servei de Salut.

En qüestió de dies el seu estat va empitjorar i aquest dimarts dematí una UVI mòbil s'ha desplaçat al seu habitatge per traslladar-lo a un centre hospitalari. En aqueix moment, ha entrat en parada cardiorespiratòria i quan els sanitaris hi han arribat la situació era crítica. Durant dues hores, facultatius del SAMU 061 han intentat reanimar-lo, però finalment no ha estat possible salvar-li la vida.

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha lamentat, a través d'una piulada, la mort del metge i ha volgut aprofitar l'ocasió per enviar una abraçada a la seva família i amics.

Per la seva banda, el Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears ha emès un comunicat en què lamenta la mort del metge i ha convocat, per a aquest dimecres a les 12 hores, un minut de silenci a les portes de la institució per honrar la memòria de la víctima.

stats