Societat 14/11/2018

Més d'un centenar de treballadors de Correus reclamen els seus drets laborals davant la Delegació del Govern

Una de les principals reivindicacions és l'elaboració d'un pla estratègic

Maria Llull
1 min
Un moment de la manifestació  dels treballadors de Correus.

PalmaMés d'un centenar de treballadors de Correus s'ha manifestat aquest dimecres davant la Delegació del Govern per tal de reclamar millores en les seves condicions laborals i un pla estratègic per tirar endavant l'empresa pública.

"Després de tots aquests anys de crisi, hem perdut molts drets. Estam cansats de perdre llocs de treball, i també de sortir perjudicats salarialment. Hem pagat molt cara la crisi. Aquesta empresa s'ha quedat sense una quarta part dels treballadors", ha explicat Jaume Nadal, d'UGT.

A les Balears treballen "poc més de mil persones", i al llarg de la crisi "es varen perdre 250 llocs de feina". La vaga d'aquest dilluns ha tingut "un seguiment del 80%", segons ha apuntat Nadal. UGT ha estat un dels sindicats convocants, juntament amb CCOO, el Sindicat Lliure i el CSIF.

Malgrat tot, Nadal ha destacat que, "per primera vegada en molt de temps, l'empresa està disposada a parlar". "Ara estam en aquesta fase de diàleg, però no hi ha cap fet. Per això continuam amb les reivindicacions", ha afegit. Si l'aturada d'aquest dimecres ha estat de tres hores, està previst que n'hi hagi una altra de tot un dia el pròxim 30 de novembre. Una altra de les mobilitzacions serà el 21 de desembre, en plena campanya de Nadal.

S'ha de desenvolupar d'una vegada el pla estratègic. Aquesta empresa no té futur sense", ha afirmat per la seva part Juana García, secretària provincial de CCOO. "No podem permetre que filials de correus públics europeus, com Seur o DHL, ens facin la competència aquí i que s'enduguin la major part del pastís de la paqueteria", ha comentat.

Una de les reivindicacions són els "increments salarials". "Estam farts de retallades. Hem de recuperar els nostres drets", ha sentenciat.

stats