Societat 09/04/2020

MÉS reclama al govern espanyol els doblers estalviats amb el descompte de residents durant l'estat d'alarma

Demana que es destinin a polítiques socials, sanitàries i econòmiques per fer front a la crisi sanitària

Ara Balears
1 min
Aeroport de Son Sant Joan

PalmaMÉS per Mallorca ha sol·licitat al govern espanyol que transfereixi a l'Executiu de les Illes Balears els doblers que durant l'estat d'alarma s'ha estalviat amb el descompte de resident. Es tracta d'una proposició no de llei que suggereix invertir aquests recursos a polítiques socials, sanitàries i econòmiques per tal de fer front a la crisi sanitària. Un dels reclams és que la transferència es faci dins l'exercici del 2020, segons indica el partit polític en una nota.

El portaveu adjunt de MÉS al Parlament, Josep Ferrà, justifica la proposta assenyalant que durant l'estat d'alarma "s'ha restringit el trànsit aeri i marítim", un fet que "ha provocat un estalvi important que ha de revertir en la societat de les Balears.

El tancament d'aeroports i ports de les Illes "ens dona una idea aproximada de la baixada de desplaçaments dels residents de les Illes Balears respecte de l'any 2019", afegeix el diputat. Aquest fet provoca a l'Estat un evident estalvi en les partides pressupostàries destinades a compensar la insularitat en desplaçaments als residents de les Illes Balears, les Canàries, Ceuta i Melilla.

stats