Societat 10/08/2021

MÉS reclama que IB3 es beneficiï també de l'impost a les plataformes 'streaming'

Reclamen que els mitjans autonòmics rebin part d'aquest cànon

ARA Balears
1 min
Seu d'IB3 al polígon de Son Bugadelles, a Calvià.

PalmaMÉS per Mallorca ha reclamat al govern espanyol que IB3 rebi una part de l'impost que hauran de pagar les plataformes d''streaming' i que inicialment finançarà RTVE. El portaveu dels ecosobiranistes al Parlament de les Illes Balears, Miquel Ensenyat, ha criticat les intencions del govern espanyol d'excloure la televisió autonòmica illenca en l'avantprojecte de la llei general de comunicació.

Segons ha explicat Ensenyat, el govern espanyol imposarà un impost a les plataformes, com Netflix, que emetin a l'Estat de l'1,5% dels seus ingressos bruts i la totalitat d'aquest impost es destinarà a finançar RTVE. En aquest sentit, l'ecosobiranista ha defensat que "IB3 és el principal motor de la indústria audiovisual a les Illes Balears" i ha reclamat que el mitjà autonòmic rebi també una part d'aquest cànon per "millorar el seu finançament i la seva capacitat econòmica". "Aquestes plataformes no haurien de contribuir únicament al finançament de RTVE, sinó que també haurien de contribuir a finançar els serveis públics audiovisuals autonòmics".

MÉS per Mallorca ha presentat aquest dimarts una proposició no de llei amb l'objectiu que el Parlament de les Illes Balears insti el govern espanyol a canviar la proposta legislativa i inclogui els mitjans de comunicació autonòmics entre els que rebran una part d'aquests impostos a les plataformes en línia.

stats