Societat 12/08/2020

El 70% dels rebuts d'imposts de vehicles i residus s'han pagat en el període voluntari

La xifra ha suposat un augment del 3,5% en comparació amb les recollides l'any passat

Ara Balears
1 min
Oficina de recaptació de Francesc de Borja Moll, a Palma

PalmaEl 69,17% dels rebuts de l'impost sobre vehicles i la taxa de Tractament de Residus Sòlids Urbans (TRSU) s'han pagat durant el període voluntari, xifra que supera amb un 3,5% la del 2019. L'augment és el "bon resultat" de l'ampliació del termini de pagament, de les mesures per facilitar-ne els tràmits a la ciutadania i de la implantació del carter virtual, segons ha indicat el regidor d'Hisenda, Innovació i Funció Pública, Adrián García, en un comunicat.

L'Ajuntament de Palma va prendre les mesures a conseqüència de l'estat d'alarma. El període voluntari per pagar els rebuts es va prorrogar del 18 de maig al 30 de juny amb l'objectiu de facilitar als residents el pagament de les taxes durant la crisi sanitària. També es va endarrerir l'enviament dels rebuts domiciliats fins a dia 1 de juny, els quals són cobrats a les entitats bancàries.

Les dades extretes del pagament de l'impost sobre vehicles mostren que durant el període prorrogat s'han abonat el 60,81% dels rebuts, un 3,59% més que el 2019. També dins el 2020, s'han pagat el 83,17% dels rebuts emesos de la taxa de residus, un 4,44% més que l'any passat.

L'oficina de l'Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB) a Palma va atendre 11.639 persones durant el mes de juny, després d'estar tancat a causa de la pandèmia.

stats