Societat 24/05/2021

Més per Menorca trasllada al Senat la modificació fiscal dels voluntaris esportius

Iván Martín
2 min
Vicenç Vidal defensarà al Senat els drets dels voluntaris esportius.

MaóMés per Menorca ha demanat al senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, que presenti una iniciativa per a modificar la llei de suport als emprenedors i la seva internacionalització, amb l'objectiu de modificar el règim fiscal que regula els voluntaris dels clubs esportius.

Els sobiranistes recorden que ja van promoure una proposició de llei a l'anterior legislatura, però queda sobre la taula per la convocatòria de les noves eleccions generals. En aquest sentit, destaquen que la proposta va comptar amb el suport unànime de tots els partits polítics.

A més, expliquen que el principal repte és rebaixar la pressió fiscal de les entitats esportives i excloure-les del camp d'aplicació del règim de la seguretat social corresponent a les persones de clubs i entitats esportives sense ànim de lucre. De la mateixa manera, demanen que el pressupost del Consejo Superior de Deportes (CSD) inclogui una partida anual per al Pla d'Ajut Econòmic i Millora de l'Esport Base.

Josep Juaneda, membre de l'executiva de Més per Menorca i director insular d'Esports, ha assenyalat que "el règim fiscal no contribueix amb el fet que tants de voluntaris treballin dia a dia amb l'esport i l'activitat física, això suposa un atac a l'extens teixit associatiu esportiu que té Menorca i tot Espanya". En canvi, el senador autonòmic, Vicenç Vidal, ha recordat que "ho vàrem intentar a través del Govern balear, a través del Parlament, també al Congrés dels diputats, però no fou possible. Ara insistim al Senat perquè els col·laboradors i voluntaris dels clubs mereixen tot el nostre suport".

D'altra banda, Vidal ha registrat una moció que insta el Govern espanyol a continuar amb les gestions que permetin la pràctica esportiva dels menors estrangers que no poden competir en futbol per la normativa de la FIFA.

stats