Societat 22/06/2021

Més per Menorca queda sense líder: Maite Salord abandona la política després de setze anys

Renunciarà el pròxim dimecres als càrrecs de consellera i vicepresidenta del Consell

Iván Martín
2 min
Maite Salord en una imatge d'arxiu.

MaóLa consellera i vicepresidenta del Consell de Menorca, Maite Salord, ha anunciat aquest dimarts la seva retirada de la política després de 16 anys en actiu, els darrers dels quals liderant el projecte de Més per Menorca. La partida de Salord significa un punt i a part a l'estratègia del partit soqbiranista, que ho ha fet públic primer en una comunicació interna i posteriorment als mitjans de comunicació. La ciutadellenca ha assenyalat que el pròxim dimecres renunciarà als càrrecs de consellera i vicepresidenta de la màxima institució insular.

Salord reconeix que ha estat una decisió "important i meditada, però presa des del convenciment que la renovació dins el partit és fonamental". A més, valora "satisfactòriament" els 16 anys a primera línia política i afirma que parteix "contenta per dedicar-me amb tota la generositat possible i sentir-me recompensada pels projectes que he pogut fer realitat".

Maite Salord començà la seva trajectòria l'any 2005 com a regidora a l'oposició de l'Ajuntament de Ciutadella. Quatre anys més tard, el 2009, va prendre possessió del càrrec de regidora de Cultura i Projecte de Ciutat i la seva política destacà per la rehabilitació del Teatre des Born i la reconducció del Canal Salat en sales de cinema i una sala polivalent.

En 2011 va encapçalar la llista del Consell de Menorca i fins al 2015 exercí d'oposició. El juliol de 2015 fou investida presidenta del Consell i dos anys més tard deixava el càrrec a Susana Mora. Actualment és vicepresidenta i consellera de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera.

Entre els projectes més rellevants, cal emfatitzar les millores a la carretera general, la projecció de l'illa del Llatzaret, l'impuls en matèria d'accessibilitat, la gestió dels camins i el camí de Cavalls. El traspàs de la competència de promoció turística, la reobertura de la Cova de l'Aigua o l'avantprojecte de la Llei de reserva de la biosfera, que es presentarà pròximament, són les darreres fites de Salord.

L'actual director insular de Joventut, Educació i Esports, Bep Juaneda, assumirà la vacant de Salord i es convertirà en nou conseller.

stats