Societat 14/11/2022

Més per Menorca demana 25 milions a Madrid per les obres de la carretera general

El Consell la continuarà millorant amb fons propis

Iván Martín
2 min
Pancarta que reclama la demolició del pont de Rafal Rubí.

MAÓLa formació política Més per Menorca, a través del senador autonòmic Vicenç Vidal, esmenarà els Pressupostos Generals de l'estat espanyol perquè incloguin una partida de 25 milions d'euros per les obres de la carretera general de l'illa. En concret, aquesta xifra correspon als 19 milions d'euros que resten per pagar del conveni de carreteres, però amb els preus actualitzats la quantitat s'eleva a 25 milions d'euros.

Els sobiranistes han denunciat que mentre el govern espanyol ha cancel·lat unilateralment els convenis de carreteres amb el pretext que aquest deute es pagui amb el factor d'insularitat que es transferirà a les Balears, el Govern balear diu que les inversions en carreteres no s'han de pagar amb aquests doblers, i que s'ha de continuar negociant amb Madrid. Per aquest motiu, el portaveu de Més per Menorca, Josep Juaneda, ha recordat al Govern de Pedro Sánchez que el deute és amb Menorca, que no calen excuses i lamenta: "No hi ha una intenció real d'atendre les necessitats que té la nostra illa en matèria de carreteres".

D'altra banda, Juaneda ha remarcat el paper de Més per Menorca a la política insular: "Som l'únic partit que defensa els interessos dels menorquins sempre, governi qui governi, i arribant allà on faci falta, fins i tot a Madrid". La consellera insular de Mobilitat, Montse Morlà, ha assenyalat Madrid com el principal culpable d'aquesta situació: "El Consell està fent una feina constant per mantenir vigent el conveni, però fou el govern espanyol qui decidí paralitzar el procediment". I afegeix: "Continuarem millorant la carretera amb fons propis, però això no significa que ens quedem acomodats i continuarem reivindicant".

Finalment, el senador Vicenç Vidal considera que la demanda de Més per Menorca és lògica i confia en una resposta afirmativa: "No demanem res de l'altre món, només restablir unes inversions que ja estaven previstes que, en el cas d'altres comunitats autònomes continuen actives, com a les Canàries, que tenen pressupostats 200 milions d'euros per al conveni de carreteres del 2023".

stats