Societat 24/09/2021

Més per Menorca considera insuficient la dotació de l'Estat per la insularitat

Castells assegura que aquest acord ha "desvirtuat" i "pervertit" el Règim Especial de les Balears

Iván Martín
1 min
Josep Castells ha lamentat la visió insular de l'Estat espanyol.

MAÓMés per Menorca ha titllat d'insuficient la quantitat acordada a la Comissió mixta d'Economia i Hisenda entre l'Estat i les Balears per equiparar la Comunitat a la resta, i creu que no compensa els costos addicionals de la insularitat.

El diputat de la formació sobiranista, Josep Castells, ha criticat la quantitat estipulada: "Amb 110 milions d'euros d'inversió de l'Estat a les Balears simplement s'assoleix la mitjana d'inversió per habitant que l'Estat ja està fent al conjunt d'Espanya", i ha afegit: "Amb aquests doblers ens quedem a la mitjana espanyola, que és el que ja preveia l'Estatut del 2007; per tant, és absolutament erroni dir que l'Estat està compensant els costos de la insularitat, ja que perquè això fos així ens hauríem de situar molt per damunt de la mitjana estatal".

Castells assegura que aquest acord ha "desvirtuat" i "pervertit" el Règim Especial de les Balears, ja que per establir el factor d'insularitat s'han de considerar els desequilibris inherents a la discontinuïtat territorial pròpia del fet insular i pluriinsular. Aquests desequilibris només es poden compensar en la mesura que les Balears rebin una dotació addicional o suplementària al que reben de mitjana les altres comunitats.

Finalment el portaveu menorquinista ha avisat que "caldrà estudiar molt bé les inversions previstes a les Balears en el pressupost general de l'Estat per al 2022, "no sigui cosa que la ministra Montero vulgui recuperar els 110 milions de factor d'insularitat disminuint altres inversions previstes a les Illes."

stats