Societat 28/06/2020

MÉS per Mallorca ja governa a Andratx

Joan Manera agafa el relleu de Katia Rouarch (El Pi) i es converteix en el primer batle ecosobiranista del municipi

Ara Balears
1 min
El coordinador de MÉS per Mallorca, Toni Noguera, amb el nou batle d'Andratx, Joan Manera

PalmaJoan Manera s'ha convertit aquest diumenge en el primer batle de MÉS per Mallorca de la història d'Andratx, després d'haver estat regidor del municipi durant 13 anys. Segons ha informat el partit ecosobiranista mitjançant un comunicat, Manera assumeix la batlia "amb la intenció d'implementar les polítiques progressistes". En la seva intervenció durant el ple d'investidura, Manera ha reclamat al govern espanyol poder utilitzar el romanent del Consistori andritxol per dur-les a terme.

Segons el batle ecosobiranista, la prioritat de l'Ajuntament serà "donar resposta a la crisi sanitària i social derivada del covid-19". Amb tot, Manera no renuncia a projectes com l'ampliació de l'escola de s'Arracó o la construcció d'una residència de la tercera edat. Durant la investidura, el batle ecosobiranista ha avançat que des del Consistori es treballarà també per "fomentar la nostra llengua, ara que s'alcen veus que la menystenen". Joan Manera s'acaba de jubilar com a mestre i això li permetrà una dedicació plena a la batlia.

L'acord de govern tripartit PSOE-MÉS-El Pi a Andratx ha entrat d'aquesta manera en la seva segona fase. La darrera etapa de la legislatura abastarà els dos darrers anys de mandat, quan el lideratge de la coalició de centreesquerra correspongui al PSIB, amb Antoni Mir al capdavant.

L'actual Consistori andritxol està integrat per 17 regidors: cinc del PP, quatre del PSIB, tres de MÉS, tres d'El Pi, un de Ciutadans i un altre de Podem. PP i El Pi es varen repartir la batlia la legislatura passada, però els regionalistes han optat ara per una coalició amb socialistes i ecosobiranistes.

stats