Societat 10/11/2020

MÉS per Mallorca engega divendres unes jornades de pensament per "arribar a nous col·lectius"

El coordinador del partit ecosobiranista, Antoni Noguera, ha explicat que pretenen "millorar els resultats electorals", no només en quantitat, sinó "en qualitat"

A. T.
2 min
El coordinar de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera

PalmaMÉS per Mallorca dona divendres el tret de sortida a les jornades de pensament del partit ecosobiranista, amb les quals pretenen "rearmar-se ideològicament" per "millorar els resultats electorals", tant en quantitat com en "qualitat", segons ha explicat aquest dimarts el coordinador de la formació, Antoni Noguera. "Aquest procés ha de servir per arribar a nous col·lectius, per vincular la sobirania amb el tema social i especialment per eixamplar la base", ha defensat Noguera en l'acte de presentació, que ha tingut lloc al bar Tertúlia de Palma.

Les jornades, titulades Cartografiant el futur, consisteixen en càpsules audiovisuals fetes en format de programa de televisió i conduïdes per Antoni Noguera. Hi participaran tres ponents, que plantejaran un full de ruta sobre els tres pilars del partit: el sobiranisme, l'esquerra feminista i l'ecologisme. Les persones escollides, per a cada respectiu tema, han estat el periodista Joan Manel Tresserras, la politòloga Gemma Ubasart i la biòloga Rosa Garcia.

A partir d'aquests diàlegs, el partit pretén iniciar "un procés de rearmament ideològic per la Mallorca dels propers 15-20 anys", ha indicat el coordinador. "El resultat d'aquestes jornades s'haurà de votar per assemblea i això ha de ser el nou corpus ideològic del partit", ha afegit Noguera, qui espera "a curt termini millorar els resultats electorals del 2023".

"Cartografiant el futur ve de la necessitat de tenir un full de ruta que pugui transcendir en les eleccions", ha puntualitzat Noguera, qui reconeix que fan "autocrítica" perquè tenen la "necessitat d'anar molt més enllà i tenir un corpus ideològic més fort". Juntament amb això, el membre del partit ha advertit que les jornades han de fer "generar nous espais" i "tenir més intensitat en els col·lectius més desfavorits i més connexió amb les comunitats no nascudes a Mallorca que viuen a l'illa".

Procés participatiu

Per part seva, el coordinador de les jornades, Antoni Trobat, ha especificat que cada una de les tres "càpsules audiovisuals" tindrà una durada de 40 minuts. "Tot això conclourà amb un procés participatiu que ens durà a unes taules rodones que es faran per primavera amb la participació de gent activista militant", ha afegit Trobat.

A banda del format televisiu, el coordinador de les jornades ha explicat que el partit ha fet "tres càpsules de peces individuals" d'uns cinc minuts cadascuna. Una, centrada en el sobiranisme, que consisteix en un diàleg entre l'exconseller d'Educació i Cultura Damià Pons i la regidora d'Igualtat de Manacor, Carme Gomila. El segon, que aborda el diàleg de l'esquerra, el protagonitza l'activista feminista Maria Bonnín, i el batle de Deià, Lluís Apesteguia. En el darrer, sobre ecologisme, hi participa l'actual director de Residus de Balears, Sebastià Sansó.

stats