Societat 15/02/2022

Més il·luminació i accessibilitat: així millorarà Cort la connexió entre el Terreno i el passeig Marítim

La regidoria de Model de Ciutat preveu que les obres comencin enguany, i n'estima un cost d'uns 4 milions d'euros

1 min
Vistes del port de palma des del Terreno

PalmaLes millores de connexió entre el barri del Terreno i el passeig Marítim de Palma estan més a prop de fer-se realitat. Es preveu que la licitació per redactar el projecte i les direccions d'obra surtin d'aquí a tres mesos i les obres s'iniciïn abans que acabi l'any, segons ha afirmat la regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol.

Aquesta intervenció, que disposa de finançament dels fons europeus, es basarà fonamentalment a millorar l'accessibilitat i la il·luminació de quatre punts. La primera intervenció es farà a la zona sud del barri, en la connexió coneguda com la 'portassa'. La regidora ha subratllat que és especialment important intervenir-hi perquè "no hi ha cap altre accés en més de 300 metres i és una demanda explícita dels veïns".

Pel que fa a la zona central del Terreno, l'Ajuntament vol millorar els jardins de la Quarantena, perquè "són un dels pocs parcs públics que hi ha" allà i, a més, estan degradats. També es resoldran dos desnivells amb rampes i un sistema mecanitzat. D'altra banda, també es posaran escales mecàniques a la plaça del Mediterrani.

Per acabar, la Regidoria inclou una actuació entorn de la plaça de Gomila i el carrer dels Germans Schembri, que també preveu millorar els usos amb més equipaments, com, per exemple, un parc infantil. Truyol ha remarcat que aquest projecte va en paral·lel a la reurbanització del passeig Marítim que tira endavant l'Autoritat Portuària en col·laboració amb l'Ajuntament.

stats