Societat 08/03/2024

Denuncien un cartell masclista d'un club de la tercera edat de la Vileta

Al cartell, que anuncia un sopar i un ball amb motiu del 8-M, hi apareix una dona fent diverses tasques de la llar alhora

1 min
El cartell que anuncia el 'Dia de las amas de casa'.

PalmaMÉS per Mallorca ha denunciat un cartell que un club de la tercera edat del barri de la Vileta, a Palma, ha elaborat per anunciar un acte amb motiu del 8-M. La formació ha fet arribar la queixa a l'IBDona, a l'espera que faci les passes pertinents davant la situació. En el cartell s'estereotipa la imatge de la dona, especialment de la mestressa de casa, en què apareix fent diverses tasques alhora, totes associades històricament a la dona des de la perspectiva masclista i patriarcal, com ara la criança, la neteja o la cuina.

"Demanam a l'IBDona la retirada dels cartells", defensa la consellera electa del Consell, Rosa Cursach, que critica que "reprodueixen estereotips", en aquest cas associats a les mestresses de casa. "Al marge que les mestresses de casa reivindiquin el seu dia, dia 8 és el Dia de la dona, sigui quina sigui la seva feina", apunta qui va ser directora de l'lnstitut Balear de la Dona.

El cartell que anuncia el 'Dia de las amas de casa'.

Després d'haver fet arribar el cartell a l'Observatori de Publicitat No Sexista, els ecosobiranistes ara es troben a l'espera que l'IBDona prengui les mesures necessàries per a la retirada dels cartells. "Reivindicam els espais no igualitaris, i la llar encara no ho és, però no d'aquesta manera, en què s'estereotipa la dona", conclou Cursach.

L'IBDona tramita la denúncia

Fonts de l'IBDona han confirmat a l'ARA Balears que la denúncia es va rebre a través de l'Observatori per la Igualtat i que aquest divendres s'ha cursat i que ja s'ha enviat la valoració tècnica que exigeix la retirada del cartell.

stats