Societat 08/04/2022

Més de 700 metges de les Balears passaran a tenir contracte interí

La Conselleria de Salut continua amb el pla d'estabilització laboral dels facultatius al llarg del 2022

ARA Balears
2 min
Son Espases durant la pandèmia, en una imatge d'arxiu.

PalmaLa Conselleria de Salut continua amb el pla d'estabilització laboral per als metges de les Balears. Així, preveu que 703 contractes de facultatius especialistes d'àrea que fins ara tenien contractes temporals passin a ser interins, segons ha informat el departament de Patricia Gómez aquest divendres.

Concretament, es faran contractes d’interinitat a 451 professionals de l’àrea hospitalària i a 252 professionals d’Atenció Primària. Per hospitals, les places eventuals que passaran a ser interines són les següents: 27 a l’Hospital Comarcal d’Inca, 58 a l’Hospital Can Misses, 4 a l’Hospital de Formentera, 28 a l’Hospital Mateu Orfila, 44 a l’Hospital de Manacor, 116 a l’Hospital Universitari Son Espases i 87 a l’Hospital Universitari Son Llàtzer.

El pla es tirarà endavant de manera gradual. La primera part implica estabilitzar 310 places de facultatiu especialista d’àrea, de les quals 7 són de Menorca, 33 d’Eivissa i Formentera, 26 de l’Hospital Comarcal d’Inca, 38 de l’Hospital de Manacor, 85 de l’Hospital Universitari Son Llàtzer i 121 de l’Hospital Universitari Son Espases.

Aquest pla de consolidació laboral es va iniciar a final de l’any passat, amb la crida pública d’infermeria, amb què es varen consolidar -amb places interines i de durada llarga- un total de 643 professionals. A més, es varen sumar 592 contractes més de tècnic en cures auxiliars d’infermeria i 204 auxiliars administratius. En total, fins ara, s’han consolidat 1.515 places.

Amb aquestes accions, el Servei de Salut vol centrar-se en les plantilles que tenen més llocs de feina ocupats per personal eventual amb més de dos anys d'antiguitat. Una vegada finalitzat aquest procés, començarà una segona fase enfocada en els llocs de feina es cobreixen amb treballadors temporals. Aquests llocs seran susceptibles d'integrar-se en els processos d'oposicions ja previstos o en d’altres de futurs.

stats