Societat 30/06/2023

Més de 7.000 alumnes han participat en les activitats de la Fundació Mallorca Literària

El nombre d'estudiants participants ha crescut prop d'un 30% en relació amb el curs 2021-2022

ARA Balears
1 min
Una de les activitats organitzades per la Fundació Mallorca Literària.

PalmaMés de 7.000 alumnes han participat aquest curs 2022-2023 en les activitats educatives organitzades per la Fundació Mallorca Literària (FML). En total, s'han fet 283 sessions d'activitats a 73 centres educatius i biblioteques. Els estudiants participants han augmentat gairebé un 30% en relació amb els que ho feren el curs 2021-2022.

En un comunicat, el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, ha explicat que la funció educativa és "un dels pilars" de la Fundació, que cada any ofereix una programació d'activitats per a tots els cicles educatius. Les dinàmiques giren entorn de les diferents àrees de treball de la FML, que són el patrimoni, la literatura, la poesia i el paisatge.

Difondre el patrimoni cultural

La proposta d'activitats té com a objectiu "donar a conèixer les figures i obres dels escriptors dels centres museogràfics literaris que gestiona la FML", així com "difondre i fomentar el coneixement del patrimoni literari i cultural de Mallorca". En aquesta línia, la Fundació posa a la disposició de centres educatius, biblioteques, espais i entitats socioculturals una "variada oferta d'activitats i materials didàctics, majoritàriament de manera gratuïta, o amb un cost simbòlic".

Aquest curs s'han ofert 17 activitats diferents per a alumnes de tots els cicles educatius, com les visites a la Casa Llorenç Villalonga o a la Casa Blai Bonet, rutes literàries, tallers d'escriptura creativa o un laboratori poètic, entre altres. A més, el servei educatiu de la FML està treballant en l'oferta educativa per al curs 2023-2024, que està previst que es publiqui l'1 de setembre, amb noves activitats i amb la consolidació de les propostes més exitoses.

stats