Societat 16/10/2023

Més de 5.000 vehicles creuen Santa Eugènia cada dia

Aquesta és una de les xifres que es van posar sobre la taula a la reunió mantinguda fa unes setmanes a la seu de la Conselleria insular de Carreteres

Joan Socies
2 min
Més de 5.000 vehicles creuen Santa Eugènia cada dia

Santa EugèniaEl pas de la carretera Ma-3040 pel bell mig del nucli de Santa Eugènia s'ha convertit en un mal de cap per als veïns del poble. Segons les darreres dades extretes del radar pedagògic, ubicat a l'entrada del nucli urbà, la xifra de vehicles que circulen per la carretera i creuen el poble és de més de 5.000 vehicles cada dia. Una xifra que arriba a pics de 6.000 vehicles.

El batle de Santa Eugènia, Pep Lluís Urraca, explica que aquestes són les xifres que van posar sobre la taula a la reunió mantinguda fa unes setmanes a la seu de la Conselleria insular de Carreteres. Urraca, que va estar acompanyat a la reunió per dos dels regidors de l'oposició, va exposar les necessitats que té el seu municipi en infraestructures viàries.

El batle taujà explica que "aquesta va ser una primera reunió per donar a conèixer les necessitats de Santa Eugènia al nou equip de Carreteres del Consell". Sobre la taula del conseller Fernando Rubio posaren la necessitat de treure el trànsit de l'interior del poble. Es parlà de la possibilitat de fer una variant o ronda de circumval·lació, "però també tenim el problema del paisatge i la proximitat de la resta de nuclis urbans del municipi que complica el fet de construir una ronda", diu el batle. "Aquest veim que és un projecte a molt llarg termini i, per tant, el que ens cal ara són mesures per evitar l'excés de velocitat i el pas de tants de vehicles per dins el poble". Urraca explica que aquesta via és molt utilitzada per veïns del Pla per anar cap a la UIB i així evitar les entrades a Palma.

També "exposarem –diu Urraca– la urgència d'ampliar la carretera entre el nucli de Santa Eugènia i el de ses Coves. És un tram que no arriba als dos quilòmetres i que pot tenir un cost de quatre o cinc milions d'euros".

Un carril per a bicicletes fins a Santa Maria, millores a la carretera de Sineu o del camí de la via foren altres de les propostes que exposaren els taujans a la reunió de Ciutat.

stats