Societat 07/07/2021

Més de 320 establiments hostalers de Menorca promouen la recollida d'envasos

L'objectiu és sensibilitzar la població sobre la importància del reciclatge i de la separació i recollida selectiva del vidre

Iván Martín
1 min
Imatge de la campanya d'Ecovidrio per a la recollida selectiva de vidre.

MaóEl Consorci de Residus i Energia, format pel Consell Insular de Menorca, els vuit ajuntaments de l'illa i Ecovidrio, llança una nova edició del Moviment Banderes Verdes, que té com a objectiu guardonar l'esforç d'establiments hostalers i l'activisme dels municipis costaners en la recollida selectiva de vidre durant els mesos d'estiu.

Un total de 327 restaurants, bars i cafeteries dels municipis menorquins s'han sumat a la campanya i cercaran incrementar de manera conjunta els nivells de recollida selectiva de vidre pel que fa a l'any anterior. Per a això, tindran l'acompanyament de personal d'Ecovidrio, que al llarg de tot l'estiu farà visites i enquestes als establiments del sector Horeca participants per detectar les necessitats de cada local, assegurar la dotació de mitjans per al reciclatge, informar sobre la normativa i incentivar les bones pràctiques. La campanya també pretén sensibilitzar la població sobre la importància del reciclatge i de la separació i recollida selectiva dels envasos de vidre.

L'estiu és una etapa clau a Menorca a causa de la incidència del turisme i l'augment del consum. Durant aquest període es recicla una tercera part de tots els residus recuperats anualment. A més, els hotels, restaurants i cafeteries són grans generadors de residus de vidre durant l'estiu i, per tant, es converteixen en un sector determinant per a la transició cap a un model d'economia circular. El 2020, els ciutadans de Menorca van reciclar fins a 2.572.320 quilos de residus d'envasos de vidre, la qual cosa suposa 26,9 quilos per habitant.

stats