Societat 20/02/2021

En més del 25% dels centres educatius a les Illes es passa fred, segons l'STEI

Reclama a la Conselleria que instal·li sistemes de ventilació forçada

ARA Balears
1 min
Un 76% dels docents afirmen que tenen les finestres de les aules obertes de manera permanent.

PalmaEn el 25% dels centres educatius públics de les Illes es passa fred, independentment de la pandèmia, segons l'STEI Intersindical. Aquesta és una de les conclusions a què ha arribat després d'enquestar 107 escoles i instituts. El sindicat assegura que aquests centres "tenen problemes amb el sistema de calefacció o no els funciona mai".

La pandèmia -i la necessitat de ventilar- ha agreujat aquesta situació. En aquest punt, afirma que durant el gener el professorat i l'alumnat "han patit en moltes ocasions temperatures per davall dels 17º C i fins i tot dels 10ºC". D'altra banda, el sindicat denuncia que a l'estiu hi ha aules per sobre dels 27ºC perquè "la majoria dels centres no disposen d'aire condicionat".

Davant aquesta situació, l'STEI reclama a la Conselleria d'Educació que resolgui amb celeritat tots els problemes de climatització i ventilació. Com a acció prioritària, demana que els mesuradors de CO2 arribin a tots els centres, ja que -segons l'entitat sindical- n'hi ha que encara no en tenen.

D'altra banda, considera que és urgent "dotar de sistemes de fred i calor els centres que no en disposen" I també "instal·lar sistemes de ventilació forçada, que garanteixen la qualitat de l'aire i redueixen el consum d'energia a l'hora d'encalentir i refrigerar", detalla en un comunicat.

stats