Habitatge
Societat 11/04/2023

Més de 100.000 euros de multa per tenir un local comercial habilitat com a habitatge a Eivissa

A més de la sanció econòmica, la propietat té ara dos mesos per eliminar les modificacions que s'han fet

ARA Balears
1 min
Panoràmica de Platja d'en Bossa, a Eivissa.

PalmaL'Ajuntament de Santa Eulària ha imposat una sanció de més de 102.500 euros al propietari d'un local comercial del Canar que havia habilitat l'espai com a habitatge i hi havia afegit un annex per ampliar-lo, tot això sense haver sol·licitat cap mena de permís. A més de la multa, la propietat té ara dos mesos per eliminar les modificacions fetes, segons ha informat el Consistori.

Des de Santa Eulària han explicat que una inspecció dels Serveis Tècnics Municipals constatava l'any passat l'existència del canvi d'ús d'un local de 40 metres quadrats en sòl urbà amb la qualificació de Zona Comercial, a més de localitzar una ampliació de nou metres quadrats feta amb panells prefabricats afegits a la façana posterior. Els tècnics van confirmar posteriorment que no existia cap mena de petició formulada davant l'Ajuntament ni per al canvi d'ús ni per al creixement.

La qualificació de la subzona en què està situat el local impedeix el canvi d'ús a residencial, per la qual cosa s'imposa una sanció corresponent al 75 per cent del valor estimat de l'obra executada. A més de la multa, l'expedient dona a la propietat un termini de dos mesos per restituir la realitat física alterada, i adverteix que, si no es fa, es podran posar 12 multes coercitives equivalents cadascuna d'elles al deu per cent del valor de les obres.

stats