Societat 16/02/2022

Es Mercadal encarrega un estudi per descongestionar el trànsit a l'estiu

El repte és pacificar el volum de càrrega de vehicles que pateixen algunes vies

Iván Martín
1 min
La via Ronda és una de les vies afectades.

ES MERCADALL'Ajuntament del Mercadal ha contractat una empresa per elaborar un pla de mobilitat urbana sostenible, amb l'objectiu d'analitzar l'actual situació en el municipi, el nucli de Fornells i les diferents urbanitzacions turístiques.

El document també estudiarà els accessos a les platges més transitades del municipi. Cal remarcar que es Mercadal té els arenals turístics més rellevants de l'illa amb una densitat de visitants que es concentra a les platges de Cavalleria, Binimel·là, Pregonda, Arenal d'en Castell o Son Parc, entre d'altres.

La redacció del pla permetrà fer una passa endavant per convertir es Mercadal en un municipi més eficient i sostenible. Per aquest motiu, es farà un estudi socioeconòmic, territorial i de mobilitat per determinar noves actuacions. Entre els aspectes que s'estudiaran destaca la mobilitat escolar, es proposaran camins segurs i se cercaran alternatives per disminuir el trànsit en els carrers més cèntrics del Mercadal i Fornells, especialment durant els mesos d'estiu.

L'estudi s'iniciarà amb una enquesta de participació telemàtica i una altra a peu de carrer, a més de taules rodones en les quals participaran diferents entitats socials, culturals, polítiques, esportives i educatives. Una vegada s'elabori l'estudi, que tindrà una duració entre sis i nou mesos, es presentarà un document amb propostes de possibles actuacions.

stats