Societat 07/04/2022

Es Mercadal acull les I Jornades de l'Ovella Menorquina

També es durà a terme el I Concurs de Formatjades

Iván Martín
1 min
Exemplars d'ovella menorquina.

ES MERCADALL'Associació de l'Ovella Autòctona de Menorca farà aquest cap de setmana al recinte firal del Mercadal les I Jornades d'Ovella Menorquina, que engloben el IX Concurs Morfològic, després d'haver-se aturat a causa de la pandèmia.

Les portes al públic s'obriran dissabte a partir de les 10.30 hores, quan comenci la qualificació dels animals que es presenten al concurs morfològic. A banda, hi haurà diferents estands que acompanyaran durant les dues jornades l'Associació de l'Ovella Autòctona de Menorca. A més de la trobada dels ramaders, que arriben actualment a les 77 finques associades, s'ha organitzat al mateix recinte el I Concurs de Formatjades, que convoca Cómete Menorca.

Durant el transcurs de les dues jornades del concurs morfològic, també es podrà conèixer la feina de l'Associació Balear de Border Collie de Pasturatge. Aquesta raça de ca és la que s'empra per fer el pasturatge d'ovelles, i durant el cap de setmana ha organitzat una jornada de portes obertes, de les 10 a les 13 h de dissabte dematí, i dos concursos de pasturatge, que tindran lloc el dissabte capvespre i el diumenge dematí.

A més, durant tot el cap de setmana es podrà degustar la carn de la raça ovina autòctona a les I Jornades d'Anyell Menorquí, que compten amb la participació de diferents restaurants. Aquestes primeres Jornades d'Ovella Menorquina compten amb la col·laboració del Consell de Menorca, Semilla i l'Ajuntament del Mercadal.

stats