Excessos
Societat 21/03/2023

Aquest és el menú de set plats (típicament russos) amb què Putin ha honorat Xi Jinping

Esturió, cérvol i salmó són alguns dels ingredients de l'àpat per complimentar el mandatari xinès a Moscou

2 min
Trobada de Vladímir Putin i Xi Jinping a Moscou.

BarcelonaEl president rus, Vladímir Putin, va homenatjar ahir a la nit el seu homòleg xinès, Xi Jinping, amb un sopar de gala basat en delícies pròpies de tot Rússia en el marc de les reunions que mantenen aquests dies els dos dirigents a Moscou. El sopar va consistir en un menú extens amb ingredients de primera qualitat que va tenir com a plat principal una sopa d'esturió i un rostit de cérvol amb salsa de guindes, segons figura al menú de l'àpat que van compartir els dos mandataris al Kremlin. El menú, segons l'agència TASS, va incloure set plats entre aperitius, entremesos, sopa, els dos plats principals i les postres.

El periodista Pável Zarubin, conegut per la seva cobertura de tots els actes oficials del cap del Kremlin, va publicar al seu canal de Telegram la foto de la carta, en què es pot veure la llista dels plats sota un escut de Rússia daurat. Segons ha recollit l'agència Efe, va encapçalar la llista un aperitiu de marisc "de l'Extrem Orient rus", seguit d'un entremès format per creps farcides amb guatlla i bolets. Després d'aquests entrants, els dos caps d'estat van poder gaudir d'una sopa d'esturió acompanyada de rasstegai, que són una espècie de crestes típiques russes que habitualment es mengen farcides amb peix.

Com a plat fort, els comensals van poder escollir entre salmó blanc amb verdures i un rostit de cérvol amb salsa de guindes, però no se sap quin plat va triar el convidat principal. I per postres, Putin i Xi van poder assaborir una Pàvlova, un pastís de merenga batejat així en honor de la cèlebre ballarina russa Anna Pàvlova, que se'ls va servir al costat d'un sorbet de magrana.

Els 'rasstegai' típics russos

El president xinès va arribar ahir a Rússia en una visita d'estat de tres dies, durant els quals els dos mandataris debatran sobre la iniciativa de pau xinesa per a Ucraïna i en els quals abordaran altres assumptes bilaterals entre les dues dictadures. Xi, que va visitar per última vegada Rússia fa quatre anys, ja s'ha reunit amb Putin una quarantena de vegades.

Una de les múltiples versions d'una Pavlova
stats