Internet
Societat 15/11/2023

Els menors de les Balears són els que comencen a utilitzar internet des de més petits

El 29% dels infants té el primer contacte amb un dispositiu connectat a internet abans dels 4 anys

ARA Balears
2 min
A través del xat, també recopilen informació relacionada amb el tema.

PalmaLes Balears són el territori de l'estat espanyol on els menors tenen un contacte més precoç amb internet. Segons una enquesta de Kaspersky realitzada el mes d'octubre passat en motiu del Mes Europeu de la Ciberseguretat, el 85% dels pares de les Illes creu que els seus fills no tenen la informació suficient per fer un ús responsable d'internet.

De l'enquesta, que es va dur a terme a més de 1.000 pares de l'estat espanyol, han publicat recentment un informe anomenat 'Estat en línia: nins i pares a internet', que evidencia la necessitat d'educar els menors amb un ús responsable i segur. Concretament, i segons la resposta dels pares, el 29% dels infants de les Balears té el primer contacte amb un dispositiu connectat a internet abans dels 4 anys, encara que sigui només per veure dibuixos. Això fa que sigui la comunitat amb un contacte més precoç de tot l'Estat.

Per la seva banda, el 76% dels pares assegura que ha parlat diverses vegades amb els fills sobre la seguretat del món digital, mentre que apareix un 13% que reconeix que no ha fet mai. A més, el 24% admet no tenir suficient informació per explicar-los als fills de com fer un ús segur i responsable d'internet, i el 85% creu que els seus fills no estan preparats o no compten amb les nocions suficients per fer un ús segur d'internet.

Tant és així que el 20% dels pares ha descobert els seus fills parlant amb desconeguts a internet, i el 15% ha vist com compartien informació personal, com el nom del centre educatiu en el qual estudien. D'acord amb aquestes dades, l'expert en ciberseguretat, Marc Rivero recorda la importància que té l'educació en ciberseguretat des de ben petits, tant a casa com a les escoles. Malgrat tot, segons els resultats de l'estudi, només un 31% dels menors hauria rebut diverses formacions sobre aquesta matèria en els centres educatius.

stats