Societat 21/01/2022

Menorca sumarà el 2022 més vols amb 10 rutes internacionals

Iberia incrementarà un 15% el nombre de places que oferirà per volar a Menorca des de Madrid

Iván Martín
2 min
Els municipis menorquins promocionant-se a Fitur.

MAÓMenorca continua sent una destinació atractiva per als turoperadors i les companyies aèries com demostra el fet que, aquest any 2022, l'illa sumarà més vols amb 10 rutes amb aeroports internacionals. Les diferents reunions que l'equip de la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) i la directora de Promoció Turística i Fons Europeus, Laura Ruiz, han mantingut al llarg d'aquestes dues jornades a Fitur han servit també per constatar l'aposta ferma de les aerolínies per la destinació, avançant les operacions al mes d'abril.

Menorca tindrà més vols respecte del 2019 amb els aeroports de Gatwich, Bristol, Niça, Charleroi, Newcastle, Fiumicino, Stansted, Tolosa i Manchester gràcies a les operatives de vols que han dissenyat per a aquest any les companyies Vueling, Jet 2, easyJet i Ryanair. Aquesta darrera companyia és la que fa un salt quantitatiu més important en tant que passa de les 16 rutes nacionals i internacionals del 2021 a les 22 que preveu per a aquest 2022. Vueling, per la seva banda, passa de 7 rutes el 2019 a 11 aquest any.

A més, Eurowings recupera l'enllaç de Menorca amb la ciutat alemanya de Düsseldorf, que es va interrompre a partir del 2020 coincidint amb l'inici de la pandèmia, de la mateixa manera que la companyia Lufthansa també ha traslladat a FFTM la seva intenció d'incrementar enguany les operacions amb l'illa amb nous itineraris de vols, sense tenir decidit encara amb quins aeroports.

Pel que fa al mercat domèstic, les reunions mantingudes a Fitur han servit per constatar que la destinació continua essent atractiva per al mercat estatal i les previsions són que les companyies mantindran les operacions en termes similars a l'any passat. En el cas d'Iberia, en concret, ja ha anunciat que té previst incrementar un 15% el nombre de places que oferirà per volar a Menorca des de Madrid, després que l'any 2021 fos un any de rècord per a la companyia en aquest enllaç.

Per altra banda, aquests dos dies s'han fet un total de 14 reunions amb les Oficines Espanyoles de Turisme (OETS) a Londres, Roma, Oslo, París, Zuric, Berlín, Dublín, Copenhaguen, Frankfurt, Nova York, Lisboa, Viena, Milà, Hèlsinki i La Haya. Aquestes trobades han servit per planificar accions de màrqueting i de promoció en els mercats emissors, com són Fam Trips, Press Trips i Influencers Trips, Road Shows i Works Shops i assistència a fires per tal de promoure i activar la demanda per viatjar a Menorca. Totes han constatat que Menorca és una destinació atractiva en tant que respon a l'estratègia i l'aposta per la sostenibilitat de Turespaña, i el mandat de Regió Europea de Gastronòmica i la Menorca Talaiòtica són aquest any dos reclams molt importants. Amb l'oficina de Nova York, a més, es farà un Fam Trip i Press Trip conjuntament amb Mallorca, amb una data pendent de decidir, en tant que la nova connexió de Mallorca amb la ciutat nord-americana pot esdevenir una oportunitat perquè els viatgers puguin conèixer Menorca amb una connexió per via marítima, una possibilitat que els responsables de l'oficina veuen molt atractiva.

stats