Societat 27/10/2022

Menorca s'integra a l'Spain Film Commission com a destinació de rodatges audiovisuals

Destaquen l'interès que desperten les localitzacions en una determinada tipologia de turistes

Iván Martín
2 min
Carlos Rosado (pantalla) i Rosa Llorca i Flora Picón (responsables de Benidorm i Extremadura Film Commission) a l'acte de presentació.

MAÓMenorca ha entrat a formar part de l'associació que integra tots els territoris espanyols que s'ofereixen com a destinacions de rodatges audiovisuals, l'Spain Film Commission, amb l'objectiu de donar visibilitat a la marca Menorca a l'àmbit internacional, impulsar la imatge de l'illa com a plató cinematogràfic i fomentar els esdeveniments relacionats amb el cinema. A l'acte de presentació, al Claustre del Carme de Maó, la gerent de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, Elena Costa, ha destacat les potencialitats en aquest camp: "Som una Reserva de la Biosfera, un territori de gran valor natural amb un alt grau de protecció, cosa que ens converteix en un plató a l'aire lliure excepcional. Som conscients de les preocupacions del sector, que els tràmits per obtenir permisos per a rodatges no són fàcils, que és necessària i bàsica la formació si volem apostar per la indústria audiovisual, i que es necessiten infraestructures adequades".

D'altra banda, Costa ha explicat que s'ha editat un llibre de localitzacions i que pròximament es completarà amb un catàleg online de totes les fitxes d'espais oferts, entre elles entorns naturals, monuments i privats. Per la seva banda, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha emfatitzat la importància estratègica del sector audiovisual: "L'illa aspira a convertir-se en un lloc reconeixible per a l'espectador, a despertar la seva curiositat i a generar empatia amb el nostre territori. Ens posiciona com a destinació, ens dona visibilitat i ajuda a desestacionalitzar la temporada. Menorca és sostenible i així s'ha de reflectir dins i fora de la pantalla".

Finalment, el president de l'Spain Film Commission, Carlos Rosado, ha assegurat que la incorporació de Menorca aporta un valor positiu a l'oferta espanyola com a destinació de rodatges: "Estam obrint una finestra perquè el món audiovisual conegui també el que pot oferir l'illa en aquest aspecte. Les Balears serà un element molt present a l'associació, ja que Mallorca és un membre actiu i Eivissa està en procés d'entrar". I afegeix: "Els rodatges atreuen turistes que volen visitar les localitzacions, i aquesta tipologia té unes característiques determinades, perfils més joves, que interactuen a les xarxes socials i interessats a conèixer l'entorn i la cultura de la zona".

Aquest 2022, la Fundació va obrir una nova convocatòria de patrocinis exclusivament per a obres audiovisuals rodades a l'illa, per un import de 200.000 euros. Dues produccions s'han presentat a aquesta convocatòria: la pel·lícula El Faro, una coproducció hispanoargentina de Mr Miyagi Films i Vista Sur, que va rodar a Menorca entre els mesos de febrer i març, i que s'estrenarà a Netflix pròximament; i la minisèrie per a televisió Favàritx, de la productora menorquina Empàtic, que començarà a rodar-se a final del 2022 o principi del 2023. En els darrers mesos la Menorca Film Commission ha facilitat també la gravació d'un programa de la televisió francesa, el rodatge de l'anunci del SEAT Mó a Maó i està col·laborant amb National Geographic per a un rodatge a La Mola.

stats