Societat 15/06/2022

Menorca reprèn l'ús de gots reutilitzables a les festes patronals

Se n'instal·laran punts de distribució i retorn a tots els municipis de l'illa

Iván Martín
1 min
Gots reutilitzables per les festes d'estiu a Menorca.

MAÓEl Consell de Menorca, a través del Consorci de Residus i Energia, ha reprès després de la pandèmia la iniciativa 'Ara va de bo, ara va de got', amb l'objectiu de reduir els residus i fomentar l'ús del got reutilitzable a les festes patronals de l'illa.

Per a dur a terme la iniciativa s'instal·laran punts de distribució i retorn de gots a tots els municipis de l'illa, on es podrà un got adquirir per un euro. Una vegada retornat al punt de distribució es recuperen els doblers i pots quedar-te en propietat el got per emprar-lo per a l'ús domèstic.

Hi col·laboren els vuit ajuntaments de Menorca i la Fundació per a Persones amb Discapacitat que s'encarrega de la distribució dels punts assignats a cada poble. 'Ara va de bo, ara va de got' va sorgir dels pressupostos participatius del Consell el 2018, any en el qual es van comprar un total de 58.000 gots reutilitzables. L'administració calcula que aquest sistema ha evitat la utilització de 100.000 gots d'un sòl ús, l'equivalent a gairebé una tona de residus.

stats