Societat 30/06/2021

Menorca registra 70 nous contagis en un dia, la xifra més alta de la pandèmia

La incidència acumulada a set dies se situa en 110,8 contagis per cada 100.000 habitants

Iván Martín
2 min
Imatge d'arxiu de l'equip UVAC a Ciutadella.

CiutadellaMenorca viu el seu pitjor moment pel que fa a contagis de coronavirus des de l'inici de la pandèmia. L'Àrea de Salut de Menorca ha notificat 70 nous positius a les darreres 24 hores, la xifra més elevada des del començament de la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus. En concret, l'illa va establir com a sostre 53 contagis, comptabilitzats el passat 20 de gener. Fonts de Salut han assegurat a l'ARA Balears que hi ha "preocupació" i "serioses dificultats" per controlar el mapa de contactes estrets de les persones contagiades.

A més, a les tasques de rastreig cal sumar-hi l'allau de peticions per a sotmetre's a una prova PCR i les quarantenes que centenars de ciutadans duen a terme per a evitar la propagació del covid-19. Per si no n'hi hagués prou, està previst que aquest dijous primer de juliol arribin a l'illa una vintena de vols amb turistes internacionals.

Dels 192 casos actius a Menorca, 189 estan en seguiment per les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC), mentre que tres persones continuen ingressades a la planta de medicina interna de l'hospital Mateu Orfila de Maó. D'altra banda, a l'hotel pont de l'Arenal d'en Castell hi ha 29 persones allotjades, 16 positius i 13 contactes estrets. La incidència acumulada a set dies se situa en 110,8 contagis per cada 100.000 habitants, mentre que a 14 dies és de 124,4 per cada 100.000 habitants.

La part positiva és que el 62% de la població menorquina ha rebut un mínim d'una dosi de la vacuna contra la malaltia i el 40% n'ha completat el procés. Curiosament, el brot a Ciutadella ha provocat que els ciutadans hagin tornat a emprar de forma massiva la mascareta a la via pública. Des de l'inici de la pandèmia, Menorca acumula 2.593 contagis i ha notificat a la conselleria de Salut del Govern Balear un total de 37 morts.

stats