Divulgació
Societat 09/01/2023

Menorca recorda l'investigador Josep Vidal Hernández deu anys després de la seva mort

Una dècada més tard de la pèrdua de l'impulsor de l'Enciclopèdia de Menorca s'inicia el procés de digitalització

Iván Martín
2 min
Imatge de Josep Vidal Hernández.

MAÓEl món de la cultura menorquina ret aquest dilluns, deu anys després de la seva sobtada mort, homenatge a la figura de Josep Vidal Hernández, físic i investigador que va dedicar la seva vida a enriquir el coneixement de Menorca i contribuir a la seva difusió. Vidal va exercir de director de l'Obra Cultural de Menorca i també va desenvolupar tasques de coordinador científic de l'Institut Menorquí d'Estudis des de l'any 1986 fins a la seva mort.

Vidal va dedicar tots els seus esforços, capital personal i temps a aprofundir en el coneixement de l'illa i a fer-lo arribar a la ciutadania mitjançant conferències, jornades i diverses publicacions. La més rellevant va ser l'Enciclopèdia de Menorca, nascuda el 1979 com una obra escolar, i que avui dia és el projecte cultural més ambiciós i longeu de Menorca. La Fundació Enciclopèdia de Menorca continua treballant en l'actualitat per la publicació de l'obra sencera. En aquest sentit, s'han completat 18 toms dels 31 previstos i també s'ha creat la col·lecció Publicacions de l'Enciclopèdia de Menorca, que ja té tres números i un pròxim que sortirà aviat de la mà de Joan Rita i dedicat a la biogeografia.

La Fundació ha emfatitzat el camí que engegà Vidal Hernández i que possibilitarà iniciar el procés de digitalització, amb l'objectiu de reforçar la presència de l'obra entre els més joves. Aquesta tasca veurà els seus primers resultats al llarg d'aquest 2023 i estarà disponible a la pàgina web de l'entitat a un preu assequible per a totes les persones interessades i de manera gratuïta per als subscriptors de l'Enciclopèdia, autèntics artífexs, juntament amb la feina altruista dels autors i autores dels toms, de la continuïtat del projecte, que té el suport dels vuit ajuntaments de Menorca, del Consell, del Govern balear i de la Universitat de les Illes Balears.

stats