Societat 14/09/2022

Menorca licita per 1,2 milions la millora de la residència per a persones discapacitades

El Govern destinarà 685.000 euros procedents de fons europeus

Iván Martín
1 min
Representants del Consell i el Govern a la presentació del projecte.

MAÓEl Consell de Menorca licita el projecte de remodelació de la residència per a persones amb discapacitat de Trepucó III per un import total d'1,2 milions d'euros, 685.000 euros dels quals arribaran a través del Govern balear mitjançant fons europeus. De fet, aquesta reforma s'emmarca en el conveni signat entre el Consell i la Conselleria d'Afers Socials per a la gestió de fons Next Generation dirigits a l'atenció i la inclusió social.

El projecte consistirà en la creació de nou habitacions individuals, una zona de banys adaptats i un despatx per al personal, així com una sala de descans. També es farà una zona per a la convivència, menjador i espais destinats a fisioteràpia, relaxació, farmàcia i bugaderia. L'actuació possibilitarà ampliar la superfície de 368 a 605 metres quadrats.

La presidenta del Consell, Susana Mora, ha recordat que les polítiques d'atenció a les persones són una prioritat per a l'equip de govern i ha emfatitzat la posada en marxa del projecte: "Suposa un alliberament de les llistes d'espera que actualment tenim, i ofereixen serveis adaptats i millors espais per als residents". Per la seva banda, el conseller de Fons Europeus del Govern, Miquel Company, ha posat en valor l'aposta de l'Executiu per "prioritzar la inclusió i la cohesió social, i destina part dels fons europeus per garantir la millora del sistema sociosanitari reforçant les polítiques socials dels col·lectius més vulnerables".

La finalitat de l'actuació a Trepucó III és aconseguir un entorn efectiu per als usuaris a través d’un projecte d’adaptació i ampliació de l’edificació existent, aconseguint així una residència més amable i accessible, reduint la percepció d’institució i tenint en compte la funcionalitat dels equipaments, la mobilitat i el vessant sensorial.

stats