Menorca
Societat 16/02/2023

Menorca: l'indret preferit dels milionaris europeus

En els darrers anys, amb un 'boom' que va accentuar la pandèmia, inversors i magnats han desembarcat a l'illa amb inversions milionàries

ARA Balears
1 min
Fondejos a Menorca.

PalmaMenorca s'ha convertit en la ubicació preferida de milionaris, tant espanyols com europeus. Així ho ha explicat El Mundo en un article publicat aquest dijous, en el qual assenyala que a l'illa "hi ha tornat a caure or francès". "Els darrers anys, amb un boom accentuat després de la pandèmia, inversors i magnats d'origen gal han desembarcat a terres menorquines", assenyalen. En aquest sentit, hi han comprat finques i antigues vil·les, i han projectat inversions milionàries o han impulsat projectes visionaris.

Aquest fenomen, que ja es produïa abans, s'ha vist accelerat per la pandèmia, ja que ha provocat "que moltes d'aquelles persones s'adonassin que han de gaudir de les seves possibilitats".

Així, l'any 2000 ja hi va haver una primera onada d'inversions i compres de finques, principalment per part d'espanyols, mentre que ara se'n viu una altra, detalla El Mundo. Els famosos varen marcar aquesta primera onada, i ara han estat substituïts per empresaris i financers.

Aquest és el cas de Roger Zannier, hostaler, cellerer i propietari d'un imperi tèxtil, que controla 835 hectàrees i és el setè major propietari de l'illa. D'altra banda, l'article explica que, en els darrers cinc anys, l'empresari de la sanitat privada Víctor Madera, actual president de Quirón Salud, s'ha situat com el propietari individual més gran de l'illa, amb almenys 1.259 hectàrees repartides en vuit finques.

Tot plegat ha fet que el 8% de l'illa quedàs repartit en 20 grans fortunes, 5.550 hectàrees, que lidera Madera. I és que "un nou i bucòlic carpe diem" s'ha instal·lat a l'illa, ben preservada i tranquil·la, on avui dia es poden arribar a pagar 10 milions d'euros per una mansió.

stats