Societat 03/03/2021

Menorca inicia la vacunació de professionals de col·lectius essencials

Els primers a fer-ho seran un grup de 140 policies locals

Iván Martín
1 min
L'Àrea de Salut de Menorca continua el procés de vacunació.

MaóL'àrea de Salut de Menorca ha iniciat aquest dimecres la vacunació contra el covid-19 corresponent al grup 6, és a dir, de professionals de col·lectius essencials. Les dosis se subministraran a l'hospital Mateu Orfila de Maó i al centre de salut Canal Salat de Ciutadella. Els primers que s'injectaran la primera dosi seran 140 agents de la Policia Local, menors de 55 anys. A partir de divendres i durant tot el cap de setmana arribarà el torn per a més de 1.000 docents de tots els cicles educatius i d'educació especial.

D'altra banda, els equips d'infermeria d'Atenció Primària començaran a partir d'aquest dijous a vacunar els usuaris dels centres de dia, les persones majors de 80 anys, especialment les 173 persones a l'illa que tenen entre 95 i 108 anys. Amb 5.723 dosis subministrades i 2.065 persones amb la vacunació completada, la campanya a Menorca avança en el grup 4 de grans dependents i a l'administració de la vacuna d'AstraZeneca als professionals sanitaris, menors de 55 anys, dels grups 3B i 3C.

En aquests grups s'hi inclouen diferents col·lectius, com oficines de farmàcia, fisioterapeutes privats, psicòlegs clínics, servei d'ajuda domiciliària, terapeutes ocupacionals, estudiants d'FP en pràctiques, inspecció mèdica, mútues laborals, banc de sang, podòlegs, veterinaris, òptiques, nutricionistes i professionals de centres de dia.

stats