Societat 06/10/2021

Menorca inicia l'estratègia per recollir residus porta a porta a sis municipis

El valor estimat del contracte, amb una durada prevista de dos anys, és de 35.929,57 euros

Iván Martín
2 min
El Consorci de Residus segueix avançant per la recollida porta a porta.

MAÓEl Consorci de Residus i Energia de Menorca ha iniciat la contractació de la documentació necessària per al dimensionament del servei de recollida separada de residus, mitjançant un sistema porta a porta, als municipis de Ciutadella, Ferreries, es Migjorn, es Mercadal, Alaior i Sant Lluís.

Les prestacions que engloben l’objecte del contracte són la recopilació d’informació, treball de camp i elaboració de la documentació necessària per dur a terme la recollida separada, de manera que es puguin dissenyar les rutes i determinar els recursos humans i materials més convenients per prestar el servei en aquests sis municipis.

El director insular de Medi Ambient, Esteve Barceló, explica: "Mitjançant aquests estudis es determinarà el nombre de contractes de recollida separada necessaris per desenvolupar la prestació de manera que s’optimitzin els serveis tant tècnicament com econòmicament, tenint en compte les dates de finalització dels contractes vigents de recollida de residus a cadascun dels municipis". Per la seva banda, el president del Consorci de Residus i Energia, Josep Juaneda, assenyala: "El pla director de residus ens marca el camí per assolir un percentatge de recollida separada molt més elevat que l'actual. D'aquesta manera, complirem amb la normativa europea i, el més important, minimitzarem la quantitat de residus que acaben a l'abocador".

El valor estimat del contracte, amb una durada prevista de dos anys, és de 35.929,57 euros. Actualment es troben en fase d’avaluació d’ofertes el servei públic de recollida de residus porta a porta als municipis de Maó i es Castell, amb una durada prevista de vuit anys i el servei públic de recollida de residus de les fraccions paper-cartró, vidre, envasos lleugers i matèria orgànica als municipis de Ciutadella, Ferreries, es Migjorn, es Mercadal, Alaior i Sant Lluís preveu la recollida separada d’aquestes quatre fraccions mitjançant un sistema de recollida amb contenidors a la via pública, amb una durada prevista de dos anys. S’espera la seva adjudicació durant aquest darrer trimestre del 2021.

stats