Festes de Sant Joan
Societat 17/06/2024

Menorca espera l’arribada de 25.000 persones per via marítima per Sant Joan

Els dies de més activitat seran el dissabte 22 i el diumenge 23 de juny, quan atracaran als molls de Son Blanc, a Ciutadella, fins a 14 vaixells diaris

David Marquès
1 min
El port de Ciutadella viu hores intenses amb l'arribada dels bucs procedents de Mallorca i Barcelona.

MaóPorts espera l’arribada per via marítima d’unes 25.000 persones per passar la setmana de les festes de Sant Joan a Ciutadella, si bé l’oferta és molt més àmplia. Les navilieres Baleària, Trasmapi i Corsica Ferries ofereixen 49.057 places entre el dijous 20 i el 26 de juny. És la major connectivitat marítima que hi ha hagut mai, ja que estan previstes fins a 81 arribades, la gran majoria procedents dels ports d’Alcúdia i Barcelona, a més d’una doble connexió amb Toló (França).

Deu dies abans de Sant Joan ja s’havien venut 16.092 bitllets d’entrada i 12.936 de sortida i es tenia assegurada l’arribada de 3.110 cotxes, si bé es preveu que les xifres es disparin en els dies immediatament anteriors a l’inici de les festes. “És una època de moltes reserves de darrera hora”, confirma el director general, Antoni Mercant.

Els dies de més activitat seran el dissabte 22 i el diumenge 23 de juny, quan atracaran als molls de Son Blanc, al port de Ciutadella, fins a 14 vaixells diaris. Dia 21 es cobriran 13 trajectes i 12, el 24, el mateix dia de Sant Joan.

El major desembarcament es produirà el 22 de juny, en les hores anteriors a la colcada. Les navilieres han posat a la venda unes 8.000 places, de les quals deu dies abans de la festa ja era segura l’arribada de 5.137 passatgers.

Baleària ha programat fins a set freqüències diàries des d’Alcúdia i Barcelona, que cobrirà amb el Cecilia Payne, el Jaume II i el ferri Abel Matutes. Però també Trasmapi atracarà aquells dies fins a set vegades al port de Ciutadella, servint-se dels dos ràpids de la seva flota: el Chenega i el Fairweather.

stats